mai
31
2021

Mesaj de felicitare către profesori și părinți!

Dragi elevi, stimați profesori și părinți! 

          Recunoaștem cu toții că educația este pur și simplu sufletul societății trecând de la o generație la alta. Tânăra generație de astăzi a simțit acest moment prin provocările impuse de viața reală, totuși nimic nu ne-a împedicat să finalizăm acest an de studii.

         Dragi absolvenţi, făcând acum o retrospectivă al timpului parcurs în școala natală, vă îndemn să luaţi cu voi tot ce aţi învăţat mai bun în aceşti ani. Să aveţi curaj și perseverenţă de a nu ceda greutăţilor, oriunde vă veți afla. Performanța să fie pentru voi povață în toate. Deschizând o nouă pagină a vieții, să nu uitați de instituția în care ați învățat, nu pierdeți legătura cu cei care v-au îndrumat. Sunt mândru de voi, deoarece fiind tineri, curajoși, energici faceți propriile descoperiri creative.  Succesul Dumneavoastră personal va servi un nou impuls la prosperarea raionului nostru.

          Pentru ceilalți  elevi care vor reveni la un nou an de studii – Vacanța mare, fără îndoială, vă va oferi noi descoperiri. Să lăsăm în urmă lanțurile de cărți și să luăm o pauză, cunoștințele acumulate să rămână în memorie pentru totdeauna și să vă fie de folos în călătoria voastră, numită „Proiect de viață”. Folosiți această șansă prețioasă de a mai fi elevi, fericiți și fără griji. Nu pierdeți nici o clipă!

          În același context, le mulțumesc și tuturor cadrelor didactice din raionul Briceni, implicate în activitatea educațională, pentru perseverența și răbdarea de care au dat dovadă, în mod special în procesul de studii inclusiv și la distanță. Deși în viața profesională vă confruntați în fiecare zi cu provocări noi, această experiență nu a fost decât una de consolidare și apropiere, iar fiecare ați demonstrat că  reușiți.

Dragi părinți, anume Dumneavoastră sunteți adjuncții pedagogilor, care Vă implicați în rezolvarea tuturor problemelor ce țin de procesul educațional. Bucuria descoperirii și amărăciunea erorilor, fericirea prieteniei, simțite de copii – toate sunt experimentate de inimile dumnevoastre parentale. Și indiferent de unde vor merge fiii și fiicele Dumneavoastră, casa părintească va rămâne „începutul începuturilor”.

          La sfârșit de mai, Vă mulțumesc pentru că ați reușit să faceți față acestei încercăriDoresc tuturor să aveți parte în continuare de sănătate, să acumulați energie suficientă pentru provocările dar și oportunitățile care vă așteaptă, dar cel mai mult să vă bucuraţi din plin de clipe frumoase, alături de cei dragi.

Cu deosebit respect, 

Lupașco Vitalii,

Președintele raionului Briceni