iunie
04
2020

Campania Națională „Donează un computer pentru educație” 

Direcţia Învăţământ, Tineret şi Sport Briceni susţine  Campania Națională „Donează un computer pentru educație”  lansată astăzi, 4 iunie,  de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Acțiunea se va desfășura în perioada iunie-septembrie 2020 și are ca scop dotarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul pentru formarea competențelor digitale la elevi, cadre didactice și manageriale.

În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat o hartă interactivă (https://mecc.gov.md/ro/content/doneazauncomputer) cu ajutorul căreia potențialii donatori pot identifica numărul profesorilor și elevilor care nu dețin tehnică de calcul din fiecare raion.

Pentru asigurarea transparenței și a vizibilității donatorii vor primi un act de donație care trebuie completat și semnat.

Menționăm că tehnica de calcul donată va fi înregistrată la balanța instituției de învățământ.  La solicitarea elevilor sau personalului didactic, instituția de învățământ poate oferi în folosință tehnica de calcul existentă, pe o perioadă determinată, în baza unui Contract de închiriere a bunurilor cu titlu „gratuit”. În cazul elevilor, Contractul va fi semnat de un părinte/tutore.

Direcţia Învăţământ, Tineret şi Sport Briceni va comunica periodic despre numărul donațiilor realizate la nivel de raion.

Regulamentul Campaniei Naționale „Donează un computer pentru educație” poate fi vizualizat aici: https://drive.google.com/file/d/1NEhQiHtAuX-BFmCOJyf8wyJoOwChwRDF/view?usp=sharing