martie
12
2020

În atenţia conducătorilor instituţiilor de învăţământ, cadrelor didactice, angajaţilor, elevilor/copiilor şi părinţilor!

În scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 a fost suspendat procesul educațional în instituții de învăţământ în perioada 11-23 martie 2020.

În acest context se recomandă:

  • a monitoriza zilnic starea sănătății în rândul elevilor/copiilor;
  • a propune elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activități la disciplinele de studii, asistate de tehnologii;
  • a organiza igienizarea tuturor spațiilor din instituție/domiciliu cu substanțe dezinfectante;
  • a evita expunerea în spațiile aglomerate și, pe cât e posibil, să nu părăsiţi domiciliul.

Dragi elevi! Este indicat să nu trataţi aceste zile ca fiind unele de vacanţă, pentru că nu asta reprezintă ele: ele sunt, mai degrabă, o perioadă, în care dăm, cu toţii, un examen/o probă de responsabilitate. Aşa dar, dragi elevi, este important să rămâneţi la domiciliu, ori cât de mare ar fi tentaţia de a ieşi “în lume”.

Stimaţi părinţi! Este de dorit să îi ajutaţi pe copii să înţeleagă de ce trebuie respectată cerinţa de a nu mai ieşi în aceste zile pe străzi, în magazine, în cafenele, alte locuri publice.

Dacă toţi ne conformăm şi acţionăm în acelaşi sens, ne protejăm propria sănătate, ca şi sănătatea celor dragi. E mult mai bine să prevenim situaţii de risc.