mai
30
2018

Peace  Run – Alergarea  pentru Pace la Briceni

Ștafeta globală  cu torțe care exprimă aspirațiile și visurile de pace ale umanității Peace Run – Alergare pentru Pace  a traversat în perioada 29 – 30 mai curent raionul Briceni.

Peace Run a fost fondată în 1987 de către regretatul vizionar al păcii Sri Chinmoy, în spiritul dragostei, armoniei și unității. Alergarea este pătrunsă de acest spirit, care atinge inimile tuturor participanților. Elevii și profesorii din Liceul Teoretic Trebisăuți, nr. 1 Briceni și LT „Gr. Vieru” Briceni au avut șansa de a se alătura alergătorilor păcii, ducând măcar  câțiva pași torța, adăugând speranțele și visurile sale unui val global de prietenie, bunăvoință și Pace

Pentru implicare și  buna organizare a ștafetei pe teritoriul raionului Briceni șefului Direcției Învățământ Tineret și Sport Briceni dlui Vitalie Știrbu i-a fost acordat Certificat de apreciere.

Alergătorii pentru Pace până în prezent au vizitat cca 150 de țări. De la Briceni  alergătorii au fost conduși pâna la postul vamal Rosoșani pentu a continua ștafeta în Ucraina.